Menu

Een agrarische verhuizing richting Canada

Verhuizen naar Ontario
Vorige week mochten wij de verhuizing verzorgen voor een agrariër die ging emigreren naar Montreal, Canada.

Dit betekende twee dagen zeewaardig verpakken en één dag laden van het materieel en de inboedel in twee containers. Deze containers worden vervolgens verzegeld en getransporteerd naar Rotterdam, alwaar ze op een schip geladen worden voor vervoer overzee naar de eindbestemming Montreal, Canada.

Meedenken met de klant voorkomt veel ellende!

Tijdens het inpakken van de dozen, met spullen die vanuit het bureau, de kasten en de laden kwamen, was één van onze verpakkers opmerkzaam. Hij vroeg aan de klant: “Mijnheer, moet u deze laden niet zelf even nakijken? Volgens mij zitten hier bankafschriften, reispapieren en sleutels tussen die u wellicht nodig heeft.” “Nee hoor,” zei de klant, “dat is allemaal oud spul, de reispapieren e.d. heeft m’n vrouw allemaal apart gelegd.” Onze verpakker hield toch nog even vol: “Het ziet er toch echt nieuw uit!” “Nee,” zei de man, “dat is van vorige reizen, pak jij nou maar lekker in en doe gewoon je werk.” Aldus gedaan.

De volgende dag wordt de laatste container geladen, gesloten en verzegeld en mevrouw komt in paniek het huis uit: “Waar zijn de paspoorten en de vliegtickets? Ik had ze even apart gelegd en nu ben ik ze kwijt! Consternatie alom natuurlijk. “Moet de geladen container weer geopend worden om op zoek te gaan naar de papieren?” Vraagt de vrouw. “Nee hoor,” zegt onze verpakker, “Ik heb bij het inpakken deze papieren toch maar apart gehouden, alstublieft!”

Mevrouw kon haar geluk niet op en was erg blij dat onze medewerker zo attent was geweest om de bescheiden apart te leggen.

Ervaring met internationale agrarische verhuizingen

Wij hebben veel ervaring met het verhuizen van agrariërs, boeren en tuinders, van Nederland, België en Duitsland, naar overzee. Favoriete landen zijn: Canada (Ontario en Alberta), Amerika (Texas), Zuid-Afrika (rozenkwekers), Australië en Nieuw-Zeeland. Ook verhuizingen in Europa verzorgen wij met enige regelmaat, bijvoorbeeld naar Denemarken, Frankrijk en Ierland.

Veel agrariërs trekken weg uit Groningen, Friesland en Drenthe. Mondial Oostland verhuizingen BV wil haar klanten goed adviseren over hun verhuizing. Behalve kennis over de manieren van inpakken en de wijze van verhuizen/verschepen, is het van belang dat onze mensen weten hoe zaken geregeld zijn in het land van bestemming; de transportmogelijkheden, hoe de douane-inklaring verloopt en de controle op invoer van schadelijke stoffen, welke verhuizer de afhandeling regelt, enz.

Wettelijke bepalingen en invoerrechten, Mondial Oostland Verhuizingen is op de hoogte

Wij bezoeken daarom met enige regelmaat de emigratielanden. Om op de hoogte te blijven van de bepalingen en de hierboven vermelde zaken. Zo kunnen wij onze klanten voorzien van een goed advies en komt u niet voor onverwachte zaken te staan, wel zo plezierig! Maar onze service gaat verder…

Gaat u verhuizen of emigreren?

Laat u informeren en maak gebruik van onze verhuisdiensten: dat pakt altijd goed uit!

Mondial Oostland Verhuizingen BV, verhuizers sinds 1920 en onderdeel van Mondial Waaijenberg Groep, heeft het keurmerk Erkende Verhuizers.