Menu

Toenemende drukte Huisraadbank en Spullenbank!

De Huisraadbank en de Spullenbank, initiatieven van stichting Midden-Groningse Uitdaging (MGU) voorzien in een grote behoefte, zo is gebleken. In de afgelopen periode is het steeds drukker geworden met het ophalen en inbrengen van huisraad en kantoorartikelen. Maatschappelijke organisaties en werkgevers kunnen een beroep doen op de Huisraadbank en de Spullenbank en op die manier mensen in nood helpen. Mondial Oostland Verhuizingen stelt hiervoor en deel van haar opslagcapaciteiten geheel belangeloos beschikbaar.

Coronaproof gratis spullen uitzoeken

Organisaties en werkgevers kunnen op afspraak, met hun cliënt of werknemer, gratis spullen komen uitzoeken. Dit gebeurt uiteraard volledig coronaproof.


Artikel in de Vrijwilligerskrant

De bekendheid van de Spullenbank en de Huisraadbank neemt snel toe, o.a. door mond tot mond reclame, aldus Irma van der Meij- de Haan (operationeel MGU-Manager). Organisaties die al eerder spullen en huisraad hebben opgehaald komen geregeld terug en attenderen ook andere maatschappelijke organisaties op het bestaan van de Spullenbank en de Huisraadbank. Het is erg fijn en mooi dat mensen die het niet zo breed hebben en rond de armoedegrens leven, of in de schuldhulpverlening zitten, geholpen kunnen worden. Bovendien krijgen spullen die nog in goede staat verkeren een tweede leven.   

Ambassadeur van De Uitdaging

Jan van Santen, directeur van Mondial Oostland Verhuizingen, stimuleert dit maatschappelijke project al sinds de oprichting van de Edese Uitdaging. Ook is hij ambassadeur van De Uitdaging en draagt hij actief bij aan de oprichting van de “Uitdagingen” in het noorden van Nederland.

MVO en KSO bij Mondial Oostland

Mondial Oostland Verhuizingen heeft keurmerk sociale onderneming

MVO is een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering van Mondial Oostland Verhuizingen. Met KSO (Keurmerk Sociale Onderneming) maakt Mondial Oostland zich sterk voor de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.

Het verhuisbedrijf en haar medewerkers komen regelmatig in actie voor goede doelen. Meer informatie over MVO en KSO bij Mondial Oostland Verhuizingen vindt u hier.

Spullenbank en Huisraadbank

De Spullenbank bestaat alweer zes jaar en is sinds de oprichting van MGU (Midden-Groningse Uitdaging) actief. Sinds September 2019 zijn de deuren van de Huisraadbank geopend. Maatschappelijke organisaties, maar ook werkgevers kunnen een beroep doen op de Huisraadbank wanneer hun cliënten of werknemers in de schuldhulpverlening terecht zijn gekomen, in financiële problemen zijn geraakt en rond de armoedegrens leven. Meer over deze initiatieven kunt u vinden op de website van stichting Midden Groningse Uitdaging.

Gerelateerd: 


Huisraadbank Midden Groningen officieel geopend!

Spullenbank en Huisraadbank zijn Corona-proof