> Menu

Verhuizen tijdens coronacrisis

Gaat u in de komende maanden verhuizen en wilt u weten of uw verhuizing tijdens de coronacrisis uitgevoerd kan worden? In dit artikel geven wij u meer informatie en antwoord op veel gestelde vragen. 

Is verhuizen tijdens de coronacrisis mogelijk?

Het antwoord is kort en bondig; ja!

Op dit moment is verhuizen tijdens de coronacrisis nog gewoon mogelijk. De verhuizingen die Mondial Oostland Verhuizingen voor de komende periode ingepland heeft worden niet geannuleerd vanwege het coronavirus. 

Wel zijn er een aantal uitzonderingen, daarover informeren wij u hieronder verder. Als Erkende Verhuizer nemen wij uiteraard extra veiligheidsmaatregelen en wij vragen ook van u een aantal aanpassingen, zodat de veiligheid van u en onze verhuizers gegarandeerd kan worden. Een verdere toelichting vindt u hieronder. 

Nieuwe verhuizing plannen en verhuisofferte aanvragen

Op dit moment is het nog steeds mogelijk om een nieuwe verhuizing te plannen en om een verhuisofferte aan te vragen. U kunt hiervoor onderstaande button gebruiken, het aanvraagformulier op de website invullen of direct contact zoeken met een van onze medewerkers: 0598 – 399 820. Na ontvangst van uw digitale aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op en plannen wij een afspraak in bij u op locatie, voor een verhuisopname. Hiervoor gelden dezelfde maatregelen als bij uw verhuizing: de verhuisadviseur schudt u geen hand en houdt gepaste afstand. 

Uw verhuisofferte aanvragen

Wanneer kan mijn verhuizing (misschien) niet doorgaan?

Het kan nodig zijn om uw verhuizing uit te stellen en contact op te nemen, bijvoorbeeld:

 • Bij verkoudheid of griepverschijnselen
  Wanneer u, of uw gezinsleden vlak voor de verhuizing verkouden of grieperig zijn dan is het voor onze verhuizers niet veilig om bij u aan het werk te zijn. Wij vragen u om in dit geval vooraf contact op te nemen, dan kunnen wij in onderling overleg bepalen wat de beste oplossing is.
 • Een internationale verhuizing naar een land in lockdown
  In veel landen geldt op dit moment een complete lockdown. In een aantal gevallen zijn grenzen gesloten, maar wordt een verhuizing gezien als noodzakelijk verkeer; in dat geval besluiten we samen met u of de verhuizing door moet gaan. Voor andere landen geldt dat verhuizing van buitenaf niet is toegestaan.
  Heeft u een internationale verhuizing gepland staan? Wij adviseren u om contact op te nemen met de ambassade, u kunt daar informatie inwinnen over de geldende regelgeving van het land waar u naartoe verhuist.

Ik heb een vraag

Extra veiligheidsmaatregelen

Mondial Oostland Verhuizingen volgt de regels van het RIVM en heeft extra veiligheidsmaatregelen doorgevoerd zodat u zorgeloos kunt verhuizen tijdens de coronacrisis.

 • Verhuizers die verkoudheidsverschijnselen vertonen, mogen niet werken.
 • Er worden geen handen geschud.
 • Verhuizers wassen extra vaak hun handen.
 • Verhuiswagens en materiaal worden regelmatig ontsmet.
 • Betalingen gaan per pin of per factuur, als dat laatste vooraf is afgesproken
 • Beperken van fysieke contactmomenten.
  Er wordt één contactpersoon aangewezen vanuit het verhuisbedrijf, en één contactpersoon vanuit de familie.

Veilig verhuizen, uw bijdrage

Om tijdens deze coronacrisis de veiligheid tijdens de verhuizing, van u en onze medewerkers, te kunnen garanderen vragen wij u om het volgende te doen:

 • Bent u vlak voor de verhuisdag ziek of verkouden, neem contact met ons op. 
 • Zorg voor stromend water en zeep, op het oude woonadres en de nieuwe locatie, zodat onze verhuizers hun handen regelmatig kunnen wassen.
 • Zorg ervoor dat uw spullen ingepakt en verhuisklaar staan.
  Alles wat in dozen past, moet in een doos zitten. 
 • Gebruik een matrashoes voor uw matrassen en doe beddengoed in plastic zakken. 
  Matrashoezen zijn bij Mondial Oostland verkrijgbaar.
 • Wijs vanuit uw gezin een contactpersoon aan die communiceert met de contactpersoon van de verhuizers.
 • Houd tijdens het verhuizen fysieke afstand van de verhuizers.
  Help dus niet mee met sjouwen. Aanwijzingen geven op afstand is prima. 
 • Nodig geen vrienden of familie uit tijdens de verhuizing.
 • Betalingen gaan per pin of per factuur, als dat laatste vooraf is afgesproken.
 • Gebruik wegwerpbekers, dan kunnen onze verhuizers veilig koffiedrinken.
 • Zorg voor eigen vervoer naar uw nieuwe woonadres,
  het is niet mogelijk om mee te rijden in de verhuiswagen.

Richtlijnen overheid | Doe-het-zelf verhuizing tijdens corona

Bent u van plan om te verhuizen met de hulp van vrienden en familie? Dus zonder verhuisbedrijf, dan liggen de zaken anders.

De overheid heeft aangegeven dat bijeenkomsten in de publieke ruimte van drie of meer personen voorlopig niet is toegestaan en dat er altijd een afstand van 1,5 meter aangehouden moet worden. Het is lastig of zelfs onmogelijk om u aan deze richtlijnen te houden tijdens een doe-het-zelf verhuizing.

Het advies is dan ook: probeer uw doe-het-zelf verhuizing tot nader order uit te stellen, of overweeg om uw verhuizing door de verhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen te laten uitvoeren en verhuis veilig en zorgeloos tijdens de coronacrisis.

Meer informatie

De veiligheidsmaatregelen die Mondial Oostland Verhuizingen neemt worden gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM en de maatregelen van de overheid. De situatie kan op elk moment veranderen, u kunt dan ook altijd contact opnemen met een van onze medewerkers, bel 0598 399 820 of stuur een e-mail en wij nemen contact met u op om uw vraag te beantwoorden.

Gerelateerd nieuws:

Gezonde Thuiswerkplek

Zakelijk_verhuizen-1In verband met het coronavirus wordt gesteld dat medewerkers die thuis kunnen werken dit ook moeten doen. Wij verhuizen de werkplekken van uw kantoor naar het prive-adres van uw medewerkers. Lees verder