Menu

Mag het een paar kuubjes meer zijn, verhuizer?

In juni (1998) was er op TV/NL 2 in het programma De Verhuizer te zien hoe wij de Familie Woudt uit Hilversum verhuisden naar de Dordogne, Frankrijk. In die tijd belden programmamakers ons met enige regelmaat of wij nog bijzondere verhuizingen hadden en of onze klanten medewerking wilde verlenen aan het programma, zo ja dan werden er opnamen gemaakt.

Combinatie verhuizing Internationaal bespaart veel geld

Fam. Woudt had al zes verhuizers op bezoek gehad voor een offerteopname, maar de prijzen vielen er hoog uit. Ten einde raad kwam de familie bij ons om advies. Tijdens mijn bezoek aan hun woning te Hilversum, ben ik door het hele huis gelopen om de opname te doen en te bespreken wat er exact verhuisd moest worden richting hun nieuwe stulpje in de Dordogne. Uiteraard wordt daarbij ook in de kasten gekeken en de benodigde dozen geteld. Het totaalvolume werd vastgesteld op ca. 60 m3 en aan de hand van deze gegevens kon het kostenplaatje snel gemaakt worden. Door een combinatie te maken met andere verhuizingen naar/uit Frankrijk bleken de kosten helemaal zeer gunstig uit te pakken voor de Fam. Woudt.
De keuze voor Mondial Oostland Verhuizingen was dan ook al snel gemaakt en op de overeengekomen verhuisdag kwamen wij met onze verhuizer, de verhuiswagen met aanhanger, met een totale inhoud van 90 m3, richting Hilversum.

Inboedel groeit…

Op het moment van aankomst in Hilversum is onze verhuiswagen reeds geladen, met twee andere inboedels voor aflevering in de Dordogne, totaal 25 m3. Er is nog 65 m3 ruimte over, voldoende volgens de berekeningen.
De hele straat helpt met inladen onder leiding van onze chauf­feur, de tv-camera’s snorren, het is een mooie en zonnige dag en alles bij elkaar een leuk spektakel.

Om 14 uur belt onze chauffeur: “Jan: ik krijg het er niet in, de mensen blijven maar aanslepen, wat moet ik nu doen?”.
Op dat moment ben ik bij een klant te Amsterdam dus ik rijd direct door naar Hilversum om zelf even te bekijken wat er aan de hand is. De hele stoep staat vol met ca. 15 onrustige buurtbewoners, een tv-ploeg, vier man sterk en ca. 10 m3 inboedel en een verhuiscombinatie waar nauwelijks iets meer bij past. Wat nu?

Eerst maar iedereen kalmeren, een kopje koffie nemen en vast­stellen waar het probleem ligt. Ik zie o.a., dat er veel meer planten en gereedschappen meegaan, dan aanvankelijk aan is mij getoond, maar een discussie hierover voeren met ca. 20 toehoorders en een snorrende tv-camera, wordt wat lastig. Rust bewaren en nadenken over een oplossing. En die wordt gevonden! Een week later staan nog drie kleine verhuizingen gepland richting Frankrijk en Spanje, de overgebleven 10 m3 kan daar nog wel bij. “Maar het mag niets extra kosten hoor !” meldt de familie Woudt. Nou, nee, wat moet ik anders ? Iedereen blij en opgelucht. Het restant wordt om de hoek in een garage gezet en na een week door ons afgehaald.

Na een week belt onze chauffeur: “Jan, het is geen 10 maar wel 25 m3, wat gaan we doen?” De inboedel blijkt in één week tijd nog meer te zijn aangegroeid, met o.a. bomen en struiken. Wij besluiten om deze extra m3 toch maar te laden en af te leveren, zonder meerkosten deze keer, je moet wel eens wat.

Meer informatie

Gaat u emigreren?  Mondial Oostland Verhuizingen heeft veel kennis en ervaring met Internationale verhuizingen zoals verhuizen naar Spanje of verhuizen naar Oostenrijk. Wij helpen u graag verder. Informeer naar de mogelijkheden of vraag vrijblijvend een offerte aan.