> Menu

De weg kennen in Kiev (verhuisverhaal)

Wij beschikken over stratenboeken van de gehele Benelux, van grote steden in het buitenland en over route-programma’s van heel Europa. Daarnaast moet het je wel een beetje meezitten als je naar vreemde, exotische bestemmingen gaat.

De weg vinden tijdens een internationale verhuizing

Wekelijks bevinden wij ons, met onze verhuiswagens, in Noorwegen/Denemarken/Zweden, Frankrijk/Spanje/Portugal, enz. en het is vaak best wel moeilijk om bij het juiste laad- of los adres te komen. Af en toe ga ik zelf mee, als 2e chauffeur, wanneer ik “er even uit moet”.

In 1996 hadden wij een verhuizing naar Kiev in de Oekraïne. Wachten aan de Duits/Poolse en Pools/Oekraïense grens, totaal 65 uur (bijna drie dagen) en vanaf de laatste grens nog 600 km te overbruggen richting Kiev. De klant had ons verteld waar zijn huis ongeveer stond, in hartje centrum van Kiev.

Kiev is zo groot als de provincie Utrecht en we hadden een redelijk goede kaart van Kiev, ongeveer één bij één meter groot.

Nu spreken wij bij Mondial Oostland Verhuizingen aardig wat talen, maar met Oekraïens hebben we enige moeite, dus we werden niet veel wijzer van de kaart- en straataanduidingen. Nu was ik al tweemaal eerder in Kiev geweest, maar ik had toen per vliegtuig gereisd, dus daar hadden we ook niet veel aan. We besloten naar hartje centrum te rijden en vandaar maar eens te bellen naar de klant, die al in Kiev was.

In hartje centrum aangekomen vonden wij een telefooncel en legden contact met de klant. In Kiev heerst zoveel armoede, dat er geen geld was om telefoonmuntjes te maken, dus de regering in Kiev had in die tijd het telefoneren vanuit telefooncellen maar vrijgegeven, wel makkelijk en goedkoop!

Ik belde de klant, die mij vroeg waar ik mij bevond met de verhuiswagen. Ik beschreef de omgeving: bij een restaurant op de hoek van een grote bouwput met kraan en naast een groot bord Coca-Cola.

Dat bleek voor onze klant niet echt goede informatie. Ik vroeg hem in z’n auto te stappen en rond te rijden om ons te zoeken. Binnen zeven minuten stond hij bij onze verhuiswagen. Wat bleek?! We hadden geparkeerd vlak achter zijn flat!

Na douane inklaring en lossen, reden we terug naar Nederland, met ruim 25 uur wachten aan de twee grenzen. Een verhuizing die in totaal 10 dagen duurde; het los adres was gelukkig goed te vinden, maar de douanekantoren in het Oostblok werken niet zo snel.

Meer informatie

Wilt u meer informatie ontvangen over hoe wij Internationaal verhuizen? Download onze brochure , neem contact op met een van onze medewerkers of vraag direct een offerte aan. Uiteraard zijn wij ook telefonisch bereikbaar op: 0598 – 39 98 20.