Menu

Verhuizing naar een verzorgingshuis

Dat vraagt om speciale aandacht

Begin maart hebben de Zorgverhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen een oudere dame naar een verzorgingshuis verhuisd. Een verhuizing naar een verzorgingshuis, dat vraagt om persoonlijke aandacht en kennis. Want naast het verhuizen van boedel en al het regelwerk er omheen komt deze stap vaak met de nodige emotie. De Zorgverhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen begrijpen dit als geen ander en houden daar rekening mee.

Verhuizing naar het verzorgingshuis, mens staat centraal

De mens staat centraal bij de Zorgverhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen Met een vriendelijk woord en een glimlach zorgen de mannen van ons verhuisteam dat uw verhuizing soepel verloopt.

Wij vinden het fijn dat dit niet onopgemerkt blijft bij onze klanten. Zo kregen wij een warme reactie van één van de familieleden van de vrouw, nadat de verhuizing naar het verzorgingshuis was uitgevoerd. Henk de Haas [verhuisadviseur] heeft deze persoonlijke reactie ontvangen en het voltallige verhuisteam bedankt de heer Steenhuis hartelijk hiervoor.

Geachte heer de Haas,

Bij deze willen wij uw mannen nog een keer hartelijk bedanken voor de prettige samenwerking, professionele aanpak en hun geduld. 

Het viel niet mee om 96 jaar aan spullen uit een 4 kamer appartement in een 1 kamer verzorgingstehuis te krijgen.

 Bijzonder om te zien dat één van uw mannen alle tijd nam om een gesprek aan te gaan met mijn oudtante om haar duidelijk te maken dat die heule boudel nait goat pas’n!

Bij een volgende verhuizing weten wij u weer te vinden!

Hartelijke grout’n

John Steenhuis

Zorgverhuizer, verhuizen met een mensgerichte aanpak

De verhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen zijn opgeleid tot Zorgverhuizer. Dat betekent dat zij verhuizen met een mensgerichte aanpak, oog hebben voor gedrag en emotie en dat zij extra ondersteuning en begeleiding bieden. Meer over de specialisaties van het verhuisteam van Mondial Oostland Verhuizingen vindt u hier. Wilt u meer weten gebruik dan onderstaande button en kom direct in contact met één van de verhuisadviseurs.

Contact opnemen

Wat moet er geregeld worden wanneer u naar een verzorgingshuis gaat?

Wanneer u een plek in een verzorgingshuis toegewezen krijgt, dan betekent het vaak dat u deze snel kunt betrekken en er weinig tijd is om u volledig voor te kunnen bereiden op de verhuizing. Het verhuisteam van Erkende Verhuizer Mondial Oostland Verhuizingen bestaat uit professionele en ervaren mensen met hart voor verhuizen en weten wat er geregeld moet worden wanneer u naar een verzorgingshuis gaat.

Verhuisadviseur

Wanneer u meer wilt weten dan kunt u een vrijblijvende afspraak inplannen met de verhuisadviseur van Mondial Oostland Verhuizingen. Voorafgaand aan uw verhuizing komt hij bij u thuis. Hij bezichtigt uw woning en neemt uw wensen door. Samen met u stemt hij af welke spullen wel en niet meeverhuizen.

Afspraak inplannen

Verhuizing volledig uit handen geven

Het is ook mogelijk om uw verhuizing volledig uit handen te geven en uw waardevolle bezittingen zorgvuldig in te laten pakken, uw meubels te de- en monteren, uw nieuwe woonruimte in te richten én uw oude woning leeg te halen of te ontruimen.

Op basis van uw wensen en keuzes ontvangt u een overzichtelijke offerte, zodat u weet waar u aan toe bent. Wilt u een afspraak inplannen voor een persoonlijk advies en een offerte aanvragen? Gebruik onderstaande button of bel 0598 – 399 820 en de verhuisadviseur plant een afspraak met u in.

Afspraak inplannen

Wanneer u akkoord gaat met de offerte dan wordt de verhuisdatum zo snel mogelijk ingepland, op die manier weet u exact waar u aan toe bent en kunt u zorgeloos verhuizen.

Verhuizen naar een verzorgingshuis? Checklist en tips

Gaat u of een familielid verhuizen naar een verzorgingshuis of een verpleeghuis, dan is er veel te regelen. Mondial Oostland Verhuizingen kan daarbij de volledige verhuizing uit handen nemen. U krijgt een vast aanspreekpunt, waar u terecht kunt met al uw vragen. In onderstaande checklist vindt u tips in voorbereiding op uw verhuizing en dat wat u kunt verwachten tijdens de verhuisdag en in de periode daarna.

Voorafgaand aan de verhuizing:

 • De verkoop of het opzeggen van het huurcontract van uw woning
 • Het in orde maken van verzekeringen
 • Regelen van gas, water en licht
 • Versturen van verhuisberichten
 • Het omzetten van abonnementen
 • Plannen van de verhuizing
 • Uitzoeken van spullen
 • Inpakken
 • Meubels demonteren
 • Witgoed en andere apparaten klaarmaken voor verhuizing

Voordat u nieuwe woonruimte betrekt, vergeet dan niet om:

 • Het schilderwerk uit te voeren en/of de wanden te behangen
 • Vloer(bedekking) te laten leggen
 • Gordijnen en vitrage op te hangen

Tijdens de verhuisdag en in de dagen daarna:

 • Uw spullen worden op de afgesproken verhuisdatum verhuisd
 • Dozen worden uitgepakt
 • De meubels worden gemonteerd
 • Uw computer, TV en andere apparaten worden aangekoppeld en geïnstalleerd
 • Het inrichten van uw nieuwe woonruimte

Op deze pagina vindt u meer verhuistips en instructie video’s.

Wat kost verhuizen naar een verzorgingshuis?

Mondial Oostland Verhuizingen kan uw verhuizing naar een verzorgingshuis van a t/m z begeleiden. Wat kost verhuizen naar een verzorgingshuis? Het antwoord daarop is afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Onze verhuisadviseur vertelt u graag meer in een persoonlijk gesprek. Klik op onderstaande button of bel 0598 – 399 820 en kom direct in contact met de Zorgverhuizers van Mondial Oostland Verhuizingen.

Afspraak inplannen

Zorgeloos verhuizen naar een verzorgingshuis

Er wordt altijd eerst een afspraak gemaakt voor een bezichtiging in uw woning en om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. Op die manier krijgt de verhuisadviseur een goed beeld en na deze afspraak ontvangt u een overzichtelijke offerte. Wanneer u akkoord gaat met de offerte dan wordt de definitieve verhuisdatum afgestemd. De verhuizing wordt uitgevoerd in uw tempo en u weet u waar u aan toe bent. Zo kunt u zorgeloos verhuizen naar een verzorgingshuis.

Belangrijke informatie

Om in een verzorgingshuis te kunnen gaan wonen is er een indicatie nodig voor Wlz-zorg. Op de volgende websites vindt u belangrijke informatie terug:

https://zorgkantoor.nl/

https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/ouderen/verzorgingshuis