Menu

Verhuizing Gemeente Midden-Groningen naar Huis van Cultuur en Bestuur

In dit artikel vertelt Jan Smit, Verhuisadviseur en projectleider bij Mondial Oostland Verhuizingen meer over de aanpak en bijzonderheden van de projectverhuizing die wij voor Gemeente Midden-Groningen mochten uitvoeren.

In juni en juli dit jaar hebben wij voor de Gemeente Midden-Groningen ruim 400 werkplekken, ongeveer 300 schilderijen, kluizen en 3 kilometer archief duurzaam verhuisd.

Vanaf de oude locaties [gemeentehuizen in Slochteren, Muntendam en de tijdelijke locatie aan Poort in Hoogezand] is, met de inzet van een aantal Euro 6 MAN voertuigen, alles overgebracht naar het nieuwe onderkomen van Gemeente Midden-Groning; Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand.

Een complexe verhuizing die vraagt om de juiste expertise, mankracht en materieel, die hebben wij als Erkende Verhuizer voor u beschikbaar, wel zo plezierig.

Verhuizing naar Huis van Cultuur en Bestuur

De verhuizing naar het Huis van Cultuur en Bestuur aan de Gorecht-Oost 157 in Hoogezand is voorspoedig verlopen en inmiddels zijn de medewerkers van Gemeente Midden-Groningen werkzaam op hun nieuwe werkplek.

Soepel verloop grote en complexe verhuizing

‘ca. 1.678 manuren, 46 dagen, 14 professionele verhuizers, twee art handlers, elektrisch vervoer, een kraanwagen met chauffeur en niet te vergeten, rolcontainers, hondjes, kastenkarren, meterbakken, schilderijhoezen, handymanservice etc., om maar even wat te noemen, somt Jan op. ‘Gelukkig heb ik jarenlange verhuiservaring en weet ik wat er nodig is om een grote en complexe verhuizing als deze soepel te laten verlopen.

Projectverhuizing, draaiboek en planning

Om een projectverhuizing in goede banen te leiden vindt er eerst overleg plaats met de klant’, aldus Jan Smit en hij vervolgt, ‘alle facetten van de verhuizing en de wensen/eisen van de klant, komen daarbij aan bod. Daarna wordt er een draaiboek opgesteld en wordt de planning afgestemd met alle betrokken partijen. De verhuizing delen wij op in hapklare brokken, zo wordt de klant ook daadwerkelijk ontzorgd en blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Verhuizing archieven naar nieuwe locatie

Zo zijn wij begonnen met het verhuizen van de verschillende archieven naar de nieuwe locatie. Met de inzet van ca. zes verhuizers en twee verhuiswagens hebben wij deze in 17 dagen tijd naar het nieuwe gemeentehuis van Gemeente Midden-Groningen verhuisd.

Verhuizing werkplekken

Daarna volgde de verhuizing van de werkplekken naar de nieuwe huisvesting. Vier verhuizers zijn 10 dagen in touw geweest. Ook is door Mondial Oostland een deel het oude meubilair verwijderd, of verplaatst naar de opslaglocaties van de Gemeente Midden Groningen.

Extra aandacht voor kunstobjecten en kluizen

Tijdens deze verhuizing was er extra aandacht voor de kunstobjecten, waaronder de ca. 300 schilderijen. Wij zetten hier speciale art handlers, verpakkingsmaterialen en beveiligd transport voor in. Voor het verplaatsen van de kluizen is gebruik gemaakt van een kraanwagen en machinist van Fredy Pertien, een hijsspecialist uit de regio.

In de verhuisperiode staat voor mij het ontzorgen van de klant centraal en het geeft mij veel voldoening wanneer de klant blij en tevreden is met het resultaat. Verhuizen is teamwork, je hebt elkaar nodig om een verhuizing succesvol uit te voeren. De diversiteit aan werkzaamheden, communicatie met alle betrokkenen en het aansturen van verhuismedewerkers maken mijn werk als projectmanager erg afwisselend. Dat houdt mij scherp, ook al moet je soms wel stalen zenuwen hebben hoor…’

Jan Smit
Verhuisadviseur en projectleider
Mondial Oostland Verhuizingen

Meer over duurzaam verhuizen

Wilt u meer over weten over duurzaam verhuizen met Erkende Verhuizer Mondial Oostland Verhuizingen? Neem contact op en bel: 0598 – 399 820 of gebruik onderstaande button en stel uw vraag aan direct aan een van onze verhuismedewerkers.

Stel uw verhuisvragen!

Over Huis van Cultuur en Bestuur | Gemeente Midden-Groningen

In het Huis van Cultuur en Bestuur komen cultuur en democratie samen. Het gemeentehuis van Gemeente Midden-Groningen zit onder één dak met de openbare bibliotheek, het theater, de muziekschool en een Grand Café. Een prachtige combinatie van cultuur en bestuur, waar de inwoners van Midden-Groningen elkaar kunnen ontmoeten en zich kunnen ontwikkelen.

Gerelateerd:

Koningin Maxima opent Huis van Cultuur en Bestuur Midden Groningen

Open dag Huis van Cultuur en Bestuur