Menu

Verhuizen naar Ukraine (verhuisverhaal)

Afgelopen 2 weken heb ik, deze keer met chauffeur Henk, weer een verhuizing gedaan naar Kiev, Ukraine.  Op de heenreis mochten wij eerst twee verhuizingen losen in Oost-Duitsland, daarna door naar Polen en van daaruit richting Ukraine, Kiev. Op de terugreis bij vier adressen in Duitsland teruggeladen. Het was de 1 ste keer, dat ik Ukraine bezocht in de zomer. Vorige vier keren was het winter: koud, sneeuw, ijs en zeer slechte wegen. Nu: prachtig zonnig en warm weer (40º ) en redelijk begaanbare wegen.

Langs de douane…

De Ukraiense douane heeft inmiddels een cursus klantvriendelijk optreden gevolgd. Er is zelfs een dame standby die uitstekend Engels spreekt. Bij de Poolse douane, zowel aan de Duitse als aan de Ukraiense kant is het nog bar slecht: Chauffeurs (waaronder ondergetekende) worden respectloos behandeld, werkelijk hier lusten de honden geen brood van! Ook ontbreekt elke talenkennis, behalve Pools, alsmede kennis van de vergunningwetgeving (voor verhuizingen van/naar en door Polen is geen transportvergunning nodig, maar dat weten de Polen zelf niet). Militairen lopen aan de grenzen om westerlingen lichter te maken. Ze komen de cabine in, willen sigaretten/shag en geld hebben. Bieden weinig geld voor onze fototoestellen en mobiele telefoons en vertonen intimiderend gedrag.

Aankomst in Kiev

In Kiev bij de douane aangekomen; Alle goederen worden bij de douane gelost in hun loods, uitgepakt en gecontroleerd door de douane-dame en de dame van cultuur: dezelfde dames als in januari 2001: dat schept een band! Vervolgens alles weer ingeladen en gelost in de woning te Kiev, met hulp van onze agent aldaar.

Terugreis van Polen naar Nederland

Op de terugreis door Polen begaf onze radiateur het (de wegen zijn nog niet heel erg goed), deze konden wij in Berlijn laten vervangen. Na geladen te hebben in Berlijn 2 x (o.a. op Friedrichstrasse bij Checkpoint Charly: u verlaat nu de Amerikaanse sector !) en in Leipzig, kwamen we donderdag 19 juli jl. aan in Goslar (onder Hannover). We parkeerden onze auto met aanhanger, om de laad-situatie in het centrum te bekijken, kwamen na een uurtje weer terug en we ontdekten politie en een kraanwagen die al bezig waren om onze combi weg te slepen: we stonden verkeerd geparkeerd ! Na betaling van ca. DM 500 werden we door politie met zwaailicht begeleid naar een echte perkeerplaats en werden we alleraardigst geholpen met het vinden van een huurwagen om toch het centrum van Goslar in te kunnen komen.

Kijk, zo brengen verhuizers hun vakantietijd door!

Gaat u ook verhuizen naar Polen?

Neem dan gerust   contact met mij op. Wij verhuizen u met veel plezier naar Polen, maar natuurlijk ook naar andere locaties.

Hartelijke groet, Jan van Santen, verhuizer