> Menu

Slapeloze nachten

Gaat u verhuizen of moet u uw boedel tijdelijk opslaan? Mondial Oostland Verhuizingen heeft beveiligde opslagfaciliteiten waar u uw huisraad veilig kunt stallen.

In de wijk Opwierde-Zuid te Appingedam hebben huurders momenteel slapeloze nachten.

Aardbevingsbestendig maken woningen

Een deel van de 64 huurwoningen, van Woongroep Marenland, wordt versterkt en aardbevingsbestendig gemaakt. Dat is mooi zou je denken, maar de eerste acht woningen zijn in zo’n slechte staat opgeleverd dat Woongroep Marenland en het Centrum Veilig Wonen (CVW) genoodzaakt waren om een bouwstop in te stellen.

Huisraad al ingepakt, maar niet weten waar je aan toe bent

De huurders die hun huis tijdelijk verruilen voor een zogenoemde wisselwoning, zodat de verbouwing kan plaatsvinden, hebben te horen gekregen dat hun verhuizing is uitgesteld, terwijl de meeste mensen hun huisraad al hebben ingepakt.

Zo ook de heer Heike van Dijken, hij heeft zijn boedel al gepakt, een deel staat zelfs al in de tijdelijke woning. Nu hij hoort dat er een bouwstop is geeft dit veel onrust en heeft hij slapeloze nachten.


Bron: RTV Noord.nl

De bouwstop kan wel zeven weken gaan duren. Bouwbedrijf Friso werkt momenteel aan het tweede en derde blok woningen. Na oplevering van deze woningen wordt er eerst geëvalueerd of de uitvoering en oplevering voldoen aan de gestelde eisen. Tot die tijd wordt er nog geen start gemaakt met de verbouwing van de andere huizen.

Het hele huis staat op de kop

Het is helder dat de woningcorporatie deze beslissing niet voor niets neemt, maar het maakt de teleurstelling van Van Dijken er niet minder om. ‘We hebben er enorm veel energie in gestoken. Het is niet zomaar even een doosje inpakken. We hebben heel het huis op de kop staan.’

Keuze

De huurders hebben de keuze, alsnog naar de wisselwoning verhuizen of wachten in hun eigen huis totdat ze aan de beurt zijn. En dat kan weleens ergens in november worden. De heer Van Dijken denkt dat hij in zijn eigen huis blijft afwachten. De aannemer heeft aangeboden om te helpen met de verhuizing van spullen die al in de wisselwoning staan.

Meer lezen over dit onderwerp? Ga naar de website van RTV Noord.

Gaat u verhuizen of moet u uw boedel tijdelijk opslaan?

Mondial Oostland Verhuizingen heeft beveiligde opslagfaciliteiten waar u uw huisraad veilig kunt stallen. Daarnaast kunt u zorgeloos verhuizen bij de Erkende Verhuizer van Groningen en omstreken. Bel 0598 – 39 98 20 of mail info@oostland.com, onze verhuisadviseurs staan voor u klaar.