Menu

Rijksuniversiteit Groningen gaat voor verhuisexpertise

Voor interne en externe projectverhuizingen tot aan internationale verhuizingen van wetenschappers uit het buitenland, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) gaat voor de verhuisexpertise van Mondial Oostland Verhuizingen.

Verhuisexpertise

De Rijksuniversiteit heeft als hoofddoel de wetenschap, daaromheen wordt alles zo goed mogelijk gefaciliteerd, aldus Ina Stoffers – Dussel (afdeling HR-service RUG) en Gert Weerd (teamleider Logistiek bij het Facilitair Bedrijf RUG). Mondial Oostland Verhuizingen is in het bezit van de verhuisexpertise die aansluit op de behoeften van de universiteit en haar wetenschappers. Dat levert veel voordelen op voor zowel de organisatie en medewerkers.

Binnen een organisatie waarin alles draait om de wetenschap is het belangrijk dat de juiste faciliteiten aanwezig en beschikbaar zijn, zodat medewerkers zich volledig kunnen focussen op hun werk en zich niet bezig hoeven te houden met randzaken, zoals bijvoorbeeld een verhuizing.

Internationale verhuizing

Rijksuniversiteit Groningen staat internationaal hoog aangeschreven, dit trekt wetenschappers van over de hele wereld aan. De facilitaire afdeling van RUG begeleidt alle wetenschappers die vanuit het buitenland komen, ook bij hun internationale verhuizing. De afdeling ondersteunt bijvoorbeeld bij de aanvraag van een verhuiskostenvergoeding (onder voorwaarden) en begeleiding en organisatie van de internationale verhuizing van hun medewerkers. Om deze internationale verhuizing in goede banen te laten verlopen is er gekozen voor een samenwerking Mondial Oostland Verhuizingen.

Mondial Oostland Verhuizingen is gespecialiseerd in internationale verhuizingen. Het verhuisbedrijf uit Midden-Groningen heeft over de hele wereld contacten met agenten. Een overzeese verhuizing vanuit Aruba of Nieuw-Zeeland of een internationale verhuizing over de weg, geen probleem, Mondial Oostland coördineert de verhuizing van de inboedel van A t/m Z en regelt alle douaneformaliteiten.

Zelfs in deze bizarre tijden gaan internationale verhuizingen gewoon door. Zo staan er bijvoorbeeld in juni en juli verhuizingen vanuit de UK en Amerika ingepland.

Interne externe kantoor- en projectverhuizingen  

Naast internationale verhuizingen is Mondial Oostland Verhuizingen ook gespecialiseerd in projectverhuizingen,  werkplek- en locatieverhuizingen. Denk bijvoorbeeld aan de verhuizing van archiefkasten, kantoorinventaris, schoolmeubilair of laboratoriumapparatuur en verhuizingen van materialen. De Rijksuniversiteit heeft tientallen locaties en maakt dan ook graag gebruik van de expertise van de verhuismedewerkers van Mondial Oostland. Daarbij werkt Gert Weerd, vanuit zijn rol als teamleider Logistiek, nauw samen met het team van Mondial Oostland Verhuizingen in Midden-Groningen.

Voorbeeld van een grote projectverhuizing

Een voorbeeld van een grote projectverhuizing is de verhuizing van de Technische Dienst van de RUG (twee jaar geleden). Deze verhuizing was noodzakelijk omdat het pand plaats maakte voor nieuwbouw.

Een niet-alledaagse verhuizing waarbij het complete machinepark en de kantoorinventaris, een volume van 4000 m3, werd overgebracht naar een tijdelijke locatie. Deze verhuizing moest vlot worden verlopen en medewerkers mochten zo min mogelijk hinder ondervinden in hun dagelijkse werkzaamheden. Dat vraagt om een goede planning, een strakke coördinatie en overleg met alle betrokkenen. Mede dankzij de kennis en ervaring van de projectleider van Mondial Oostland Verhuizingen, is het project in goede banen geleid en naar ieders tevredenheid uitgevoerd.

Gerelateerde artikelen


Mondial Movers Magazine Zomer 2020