Menu

Oefening brandweer bij Mondial Oostland

Oefening Brandweer in pand Mondial Oostland Logstics te Kolham

Rookontwikkeling en vermisten gevonden

Tijdens deze oefening simuleerde de brandweer een melding van rookontwikkeling in het pand van Mondial Oostland aan de A. Plesmanlaan 6 te Kolham. Ze rukten uit en bij aankomst gaf de sleutelhouder van Mondial Oostland een update, naast rookmelding werden er ook een aantal werknemers werden vermist.

De brandweerlieden betraden het pand, het zicht zwaar belemmerd door de hevige rookontwikkeling veroorzaakt door de brand die was ontstaan bij het heftrucklaadstation. Inmiddels waren de vlammen overgeslagen naar de stellingen en werd er gesproken over een middelbrand.

Via de achterzijde het gebouw ging een andere blusgroep naar binnen, zij vonden al snel het eerste slachtoffer. Deze lag bekneld onder de reachtruck, een transportvoertuig dat in magazijnen wordt gebruikt om pallets met goederen in stellingen op te slaan of uit stellingen te halen. Dit slachtoffer werd, nadat hij bevrijd was, snel naar het UMCG vervoerd om aan zijn verwoningen te worden geholpen.

Na enige moeite werd er een tweede vermiste gevonden en in veiligheid gebracht. In verband met de enorme rookontwikkeling en voor eigen veiligheid moest de brandweer daarna het pand verlaten.

Evaluatie en dankzegging

Rond 22.00 uur was deze intensieve oefening voorbij. Alles werd netjes opgeruimd en het pand werd geventileerd. De brandweer heeft deze leerzame oefening geëvalueerd en bedankt Mondial Oostland voor het beschikbaar stellen van het pand.

Oefening Brandweer in pand Mondial Oostland Logstics te Kolham