Menu

Mega verhuizing vier scholen naar Eemsdelta campus

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Jan Smit [Verhuisadviseur – Mondial Oostland Verhuizingen], projectleider tijdens deze omvangrijke scholenverhuizing.

Fotgrafie: Mondial Oostland Verhuizingen

Mondial Oostland Verhuizingen heeft in de afgelopen periode een mega verhuizing van vier VO-scholen, naar de nieuwe Eemsdelta campus in Appingedam, met goed gevolg uitgevoerd.

Mondial Oostland verhuist 4 VO-scholen naar nieuw schoolgebouw Eemsdelta college Appingedam
Mondial Oostland Verhuizingen verzorgt zorgeloze verhuizing van VO-scholen naar nieuwbouw Eemsdelta college in Appingedam

Wij hebben ongeveer 110 ritten gemaakt om ca. 2.900 m3, inclusief ca. 3.000 verhuisdozen, over te brengen vanuit vier verschillende locaties naar de nieuwe campus in Appingedam.

Jan Smit, Verhuisadviseur Mondial Oostland Verhuizingen

‘Een omvangrijke verhuizing,’ aldus Jan Smit, ‘om zo’n verhuizing voorspoedig te laten verlopen zijn een projectmatige aanpak, goede communicatie en flexibiliteit belangrijke vereisten’, benadrukt hij.

‘Om u een idee te geven: Wij hebben ongeveer 110 ritten gemaakt om ca. 2.900 m3, inclusief ca. 3.000 verhuisdozen, over te brengen vanuit vier verschillende locaties naar de nieuwe campus in Appingedam. Een goede communicatie en een gedegen voorbereiding zijn dan een absolute must. In de periode voorafgaand aan de verhuizing hebben wij daarom eerst alle wensen en eisen geïnventariseerd en vastgelegd in een projectplan.’

In de voorbereidingsfase [van 2 mei – 4 juli jl.], voorafgaand aan de verhuizing, heeft Jan o.a. een plan van aanpak uitgewerkt en zijn de looplijsten opgesteld.

Jan vervolgt; ‘Ook hebben we diverse bouwvergaderingen bijgewoond. Een goede voorbereiding stelt ons als verhuizers in staat om het logistieke deel, van een complexe verhuizing, goed in te plannen en het biedt overzicht tijdens de uitvoering van de verhuizing.

Deze verhuizing kende vele uitdagingen. Zo moesten een techniekruimte, een zorgafdeling en een bibliotheek verhuisd worden. Dat vraagt om specialistische kennis die Mondial Oostland Verhuizingen, met meer dan 120 jaar verhuiservaring, in eigen huis beschikbaar heeft.

Gezien deze kennis hebben onze verhuismedewerkers [van 4 t/m 13 juli jl.] ondersteuning geboden om alle inventaris, die verhuisd moest worden, zorgvuldig in te pakken en te coderen. Een plezierige bijkomstigheid voor onze klant, die zo ontzorgd werd.

In de periode van 18 juli tot en met 18 augustus jl. heeft Mondial Oostland Verhuizingen alle gecodeerde inventaris overgebracht naar de nieuwe campus. Wel met de nodige uitdagingen, want een aantal ruimtes werden later opgeleverd dan gepland.

Dit vroeg om het bijstellen van de verhuisplanning en flexibel handelen van onze verhuizers. Die zich, ondanks het zeer warme weer, niet uit het veld lieten slaan. Ik ben dan ook erg trots op de prestatie die ons verhuisteam heeft neergezet tijdens deze complexe verhuizing, die naar volle tevredenheid van onze klant is uitgevoerd’, besluit Jan.

Verhuizing van onderwijsinstellingen

De verhuizing van onderwijsinstellingen mag leerlingen en medewerkers zo min mogelijk storen. Met die reden plant Erkende Verhuizer Mondial Oostland Verhuizingen de verhuizing van een school altijd in op de momenten dat het gebouw het minst wordt gebruikt. Bijvoorbeeld tijdens vakanties. Wilt u hier meer over weten? Gebruik onderstaande button en stel uw vraag aan één van onze verhuisadviseurs.

Stel uw verhuisvragen

Over Eemsdelta campus

Begin 2021 is de bouw van de Eemsdelta campus gestart en deze biedt ruimte aan 1.700 leerlingen van vier scholen: de George Martens School, het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum, het Theda Mansholt College en het Noorderpoort.

Daar waar BENG (bijna energieneutraal gebouw) de norm is voor de bouw van scholen, is hier gekozen voor volledig energieneutraal. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen, waaronder biocomposiet en houtvervangers en het toepassen van slimme technieken. Zo is het gebouw uitgerust met glasvezelverbinding en wordt de verlichting in de gebouwen draadloos aangestuurd. Er worden continue CO2- en temperatuurmetingen uitgevoerd. Op basis van deze metingen kan de toevoer van warme of koude lucht bepaald worden.

De Eemsdelta campus heeft een rijk aanbod aan faciliteiten zoals studio’s voor film, muziek en grafische technieken, een science-vleugel met labs, een theater, een danszaal, een multicourt, indoor sportzalen, techniekwerkplaatsen, moestuinen, pluktuinen, een sportstrand en nog veel meer.

Schoolverhuizing

Wilt u meer weten over de aanpak van Mondial Oostland Verhuizingen bij een schoolverhuizing? In een persoonlijk gesprek vertellen wij u graag meer over onze werkwijze. Bel 0598 – 399 820 en kom direct in contact met één van onze verhuisadviseurs of vul het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Contact opnemen

Gerelateerd: