Menu

In actie voor De Verhuisfamilie

Samen met stichting Present Groningen is Mondial Oostland Verhuizingen in actie gekomen voor De Verhuisfamilie.

Twee verhuizers van Mondial Oostland en drie vrijwilligers van stichting Present hebben een alleenstaande moeder geheel belangeloos naar Groningen verhuisd. Voor deze moeder was het, gezien medische redenen, noodzakelijk om te verhuizen naar een woning in de buurt van het ziekenhuis in deze stad.

Verhuizing in samenwerking met De Verhuisfamilie

Voor deze verhuizing heeft een hulpverlener een aanvraag ingediend bij stichting Present. Deze stichting heeft vervolgens bekeken of het mogelijk was om deze verhuizing in samenwerking met De Verhuisfamilie uit te voeren. Vervolgens hebben vrijwilligers van Present-afdeling in Groningen en Erkende Verhuizer Mondial Oostland Verhuizingen zich ingezet om deze vrouw te helpen en de verhuizing soepel te laten verlopen.


Voorafgaand aan de verhuisdag heeft Mondial Oostland de verhuisdozen afgeleverd, die vervolgens door de vrijwilligers gevuld zijn met de inboedel. De verhuizers hebben het meubilair gedemonteerd en weer gemonteerd op het nieuwe woonadres. Om alles soepel te laten verlopen was er op de verhuisdag een compleet verhuisteam aanwezig. De heer Andries van der Heide, Present Groningen: “Het is een hele mooie samenwerking op deze manier. Onze vrijwilligers helpen regelmatig mee met verhuizingen. Wanneer er een verhuisbedrijf aanwezig is dan werkt dat een stuk prettiger. Zij hebben een verhuislift, rolcontainers en andere hulpmiddelen.”

De Verhuisfamilie

De verhuisfamilie is één van de initiatieven van Mondial Movers Foundation en is er speciaal voor mensen die noodgedwongen moeten verhuizen, maar niet de middelen en het netwerk hebben om dit zelf te regelen. De Verhuisfamilie wordt gevormd door de Organisatie voor Erkende Verhuizers [Mondial Movers verhuisbedrijven zijn hierbij aangesloten] en stichting Present [een landelijke vrijwilligersorganisatie]. De vrijwilligers van deze stichting verzorgen het inpakken van de inboedel en de verhuisbedrijven, waaronder Mondial Oostland Verhuizingen, brengen de inventaris over. De Verhuisfamilie is er niet alleen om praktische hulp te bieden, maar is er ook om iemand het gevoel te geven dat diegene er niet alleen voor staat. Een verzoek indienen bij De Verhuisfamilie kan via het aanvraagformulier.

Mondial Movers Foundation

Het belangrijkste doel van Mondial Movers Foundation [in 2020 opgericht door Mondial Movers, landelijke verhuisorganisatie van Erkende Verhuizers] is het bestrijden van armoede en eenzaamheid in Nederland.  Erkende Verhuizer Mondial Oostland Verhuizingen is aangesloten bij Mondial Movers, zet zich in voor de initiatieven van deze foundation en komt regelmatig in actie voor De verhuisfamilie.

Keurmerk Sociale Onderneming

MVO is een belangrijk onderdeel in de bedrijfsvoering van Mondial Oostland Verhuizingen, met die reden is ons verhuisbedrijf dan ook gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming. Dit houdt in dat er aantoonbaar wordt bijgedragen aan vijf van de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties, waaronder SDG 1: geen armoede.

Gerelateerd:

De Verhuisfamilie:


stichting Present Groningen en Mondial Oostland Verhuizingen