Menu

Energiebesparing; 14 ton CO2-reductie

Duurzaam verhuizen doet u met Mondial Oostland Verhuizingen. Wij zijn overgestapt op ledverlichting voor de kantoren en de beveiligde opslagloodsen te Kolham. Met deze verandering bespaart Mondial Oostland Verhuizingen niet alleen jaarlijks zo’n 58 procent op het totale stroomverbruik er wordt ook 14 ton aan CO2-uitstoot gereduceerd. Mondial Oostland Verhuizingen, het internationale verhuisbedrijf voor uw particuliere en zakelijke verhuizing, is overgestapt op ledverlichting voor de kantoren en beveiligde opslagloodsen te Kolham. Met deze verandering bespaart Mondial Oostland Verhuizingen niet alleen jaarlijks zo’n 58 procent op het totale stroomverbruik er wordt ook 14 ton aan CO2-uitstoot gereduceerd. Deze energiebesparing is goed voor het milieu.

Maximaal engeriebesparing met ledverlichting

Ledverlichting is niet alleen beter en veiliger. Ledlampen hebben een hogere lichtopbrengst en gaan veel lang mee, tot wel vier tot vijfmaal langer dan conventionele verlichting. Maximaal besparen met lidverlichting. Naast deze investering heeft Mondial Oostland Verhuizing ook bewegingssensoren laten aanbrengen in alle opslaghallen en gangpaden. Hiermee wordt extra besparingsresultaat gerealiseerd.

Duurzaam verhuizen

Ledverlichting is niet alleen duurzaam, het draagt bij een beter klimaat en het is op de middellange termijn ook goedkoper. Langzamerhand gaat Mondial Oostland Verhuizingen over op elektrisch vervoer en bij de aanschaf van nieuwe vrachtwagens wordt er gekozen voor motoren met de laagste emissies. Dit betekent dat Mondial Oostland Verhuizingen binnen enkele jaren 100 procent energieneutraal is. Bij Mondial Oostland Verhuizingen kunt u dus volledig duurzaam verhuizen, zowel nationaal als internationaal.

Verder verduurzamen met bodemenergie

Naast de locatie in Kolham opereert Mondial Oostland Verhuizingen ook vanuit een vestiging in Ede. Om nog verder te verduurzamen wordt bij deze vestiging, Mondial Waaijenberg Verhuizers, momenteel geëxperimenteerd met verduurzamen met bodemenergie. Bij bodemenergie wordt grondwater gebruikt om in de winter te verwarmen en in de zomer te koelen. Afhankelijk van de uitkomsten en de ervaringen gaat de locatie in Kolham wellicht ook over op bodemenergie in de nabije toekomst.

Verduurzaming Mondial Oostland, meer lezen?

Lees meer over dit verduurzamingsinitiatief van Mondial Oostland Verhuizingen in de hs-krant.