Menu

De Midden-Groningse Uitdaging bestaat 3 jaar

Na de oprichting van Midden-Groningse Uitdaging, nu drie jaar geleden, heeft de stichting al veel verbindingen kunnen leggen tussen vrijwilligersorganisaties en maatschappelijkbetrokken ondernemers.

Bij de oprichting van Midden-Groningse Uitdaging stelde Jan van Santen, directeur en eigenaar van Mondial Waaijenberg Groep, direct kantoorruimte en een deel van de ruimte in het logistieke centrum van Mondial Oostland Verhuizingen beschikbaar, voor het ondersteunend team van Gerda Geurtsen en voor de Spullenbank.

Inmiddels drie jaar later weten de vrijwilligersorganisaties en ondernemers uit de regio steeds beter de weg te vinden naar het Rengerspark in Kolham, waar de Midden-Groningse Uitdaging kantoor houdt.

Jan van Santen is al vanaf het begin actief betrokken bij Midden-Groningse Uitdaging. Vanuit de vestiging Mondial Waaijenberg Verhuizers in Ede was hij al langer bekend met het concept van De Uitdaging.

Maatschappelijk betrokken

Operationeel manager van Midden-Groningse Uitdaging, Irma van der Meij, is erg blij met de inzet van Jan Santen. “Jan denkt heel goed mee en bovendien ziet het verhuisbedrijf bij bedrijven veel spullen voorbijkomen waar soms geen bestemming meer voor is. De medewerkers van het verhuisbedrijf tippen zo’n bedrijf dan om die spullen via de Spullenbank van de Midden-Groningse Uitdaging gratis beschikbaar te stellen aan vrijwilligersorganisaties. Minderbedeelden in onze samenleving worden hier erg mee geholpen en de klanten van Mondial Oostland Verhuizingen worden op deze manier in de gelegenheid gesteld om maatschappelijk betrokken te raken.’’ Aldus Irma van der Meij.