Menu

Bezoek OBS ‘t Heidemeer aan Mondial Oostland Verhuizingen

Tijdens het Innovatiefestival, dat jaarlijks georganiseerd wordt, zijn dit jaar scholieren van verschillende basisscholen geïnspireerd om voor een technische (vervolg) opleiding te kiezen en kennis te maken met lokale bedrijven. Om meer te leren over de verhuisbranche hebben leerlingen van groep 8, van OBS ‘t Heidemeer uit Sappemeer, een bezoek gebracht aan Mondial Oostland Verhuizingen.

Een kijkje in de keuken bij Mondial Oostland Verhuizingen

Op deze manier kregen de kinderen een kijkje in de keuken bij Mondial Oostland Verhuizingen en leerden zij meer over de verhuisbranche. Directeur directeur Jan van Santen heeft de kinderen meegenomen in de geschiedenis van Mondial Oostland Verhuizingen, wat er nodig is om nationaal en internationaal te verhuizen en waar je een Erkende Verhuizer aan herkent.

Ook de functies binnen een verhuisbedrijf en welk opleidingsniveau je daarvoor nodig hebt kwamen aan bod. Denk bijvoorbeeld aan de rol van: directeur, assistent verhuizer, verhuizer, voorman verhuizer, chauffeur, administratieve krachten, planners, verhuisadviseurs en boekhouder.

Rondleiding

Daarna was het tijd voor een rondleiding door het bedrijf en de beveiligde opslagloodsen, waar inboedels, archieven en kantoorinventaris wordt opgeslagen in containers, vrije ruimte of speciale archiefkasten. Op deze manier hebben de leerlingen een goed beeld gekregen van de verhuisbranche en wat er allemaal bij komt kijken om een verhuizing zorgeloos te laten verlopen.

MVO

MVO is een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering van Mondial Oostland Verhuizingen. Deze activiteit hebben wij in het kader van MVO uitgevoerd, zodat kinderen de mogelijkheid krijgen om meer te leren over de verhuisbranche. Meer informatie over MVO bij Mondial Oostland Verhuizingen vindt u hier.

Gerelateerd nieuws:
Mondial Movers – Leerlingen bezoeken Mondial Oostland Verhuizingen