Menu

2016 recordaantal Nederlanders verhuisd

Na de crisis kwam In 2013 kwam de woningmarkt weer op gang. Afgelopen jaar zijn bijna 1,8 miljoen mensen verhuisd. Een recordaantal sinds veertig jaar en zo’n 318.000 meer verhuizingen ten opzichte van 2013!
Het Centraal Bureau voor de Statistiek ( CBS) heeft onderzoek laten doen en onlangs deze cijfers gepubliceerd.

Uit het onderzoek blijkt verder dat het aantal verhuizingen in het eerste kwartaal van 2016 hoger lag dan in dezelfde periode in de jaren daarvoor.

De grootste stijging is te vinden in het verhuizen tussen gemeenten. Dat aantal is niet eerder zo hoog geweest. Opvallend genoeg verhuizen er minder jongvolwassenen (zeventien tot twintig jaar) ten opzichte van mensen uit andere leeftijdscategorieën. Vanaf 2013 is zelfs een daling in het aantal verhuizingen te zien. Deze doelgroep telde in 2016 181.000 verhuizingen, 16.000 minder ten opzichte van 2013,

Als mogelijke oorzaak wordt het gewijzigde studiefinancieringsstelsel aangemerkt, dat in 2014 is ingevoerd voor nieuwe studenten, In dit stelsel is de gift vervangen door een lening, dit heeft tot gevolg had dat meer jongeren thuis blijven wonen tijdens hun studie.

Gaat u binnenkort verhuizen?

Weet dan dat u bij Mondial Oostland Verhuizingen zorgeloos kunt verhuizen. Een professioneel Erkende Verhuizer met opgeleid en ervaren verhuizers. Informeer naar de mogelijkheden voor uw zorgeloze verhuizing. Bel 0598 – 39 98 20, vraag een verhuisofferte aan of zend een e-mail met uw verhuisvraag. Wij staan voor u klaar!